Verpleging

Verpleegkundigen en Wijkverpleegkundigen van Prizorg komen bij u thuis als u verpleging nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld na een ongeval of bij ziekte zijn. De zorgprofessionals van Prizorg verplegen onder andere complexe wonden, zijn verantwoordelijk voor thuiszorgtechnologie zoals verpleging met behulp van infusen, pompen, sondes of zuurstoftoediening, monitorbewaking en medicatietoediening. Ook zijn onze verpleegkundigen gespecialiseerd in het geven van Advies, Instructies en Voorlichting (AIV) over het omgaan met chronische ziektes en zijn zij gespecialiseerd in pallitatieve thuiszorg om de laatste levensfase dragelijk en respectvol te maken.

Onze zorgprofessionals werken samen met uw huisarts, doorverwijzend Medisch Specialist uit het ziekenhuis of andere zorgverleners. Onze Wijkverpleegkundigen kunnen u doorverwijzen naar een Medisch Specialist, indien dat noodzakelijk is.

Wat valt onder wijkverpleging?

  • Hulp of advies bij medicatie;
  • Verpleegtechnische handelingen (injecties, stoma, sondevoeding);
  • Wondverzorging;
  • Adviezen/of hulp na opname in ziekenhuis;
  • Hulp bij herstel na ziekte/revalidatie;
  • Zorg in de palliatieve fase (laatste levensfase).

Wondverpleegkundige

We spreken van complexe wondzorg indien de wond na 2 tot 3 weken niet genezen is. Als er sprake is van deze complexe wondzorg, roepen wij de specifieke kennis van onze wondverpleegkundige in. De wondverpleegkundige komt dan bij u thuis om de wond te verplegen.

 

Werkgebied

Het werkgebied geeft weer waar Prizorg momenteel thuiszorg biedt. 

Zorgaanvragen buiten dit gebied zijn bespreekbaar. 
Zorgaanvragen binnen ons werkgebied betekent niet gelijk een akkoord voor de betreffende zorg. Medebepalend is onze capaciteit (ruimte) en aard van zorg. 

Wilt u wijkverpleging aanvragen? 

Bel dan naar: 

“Wij vinden het belangrijk dat cliënten kunnen blijven participeren in hun thuisomgeving en niet als ziek worden bestempeld. Ze hebben een aandoening of een ziekte, maar zijn dat niet.”
Marieke
Wijkverpleegkundige/Zorgcoördinator


Ben jij Verpleegkundige en wil jij ook aan de slag bij ons? Bekijk dan onze Werken bij pagina en kom ons team versterken!