Specialistische zorg

Terugkeren naar de thuissituatie is ook mogelijk als een cliënt complexe zorg nodig heeft. Wij spreken dan van ziekenhuisverplaatste zorg. Prizorg heeft specialistische verpleegkundigen in dienst die in principe alle vormen van verpleegtechnische of medische thuiszorg kunnen bieden. Meerdere collega’s hebben een opleiding Intensive Care Verpleegkundige gevolgd, anderen zijn gespecialiseerd in Coronairy Care (cardiologische ziekten), Neurologie, Acute Opname of hebben jarenlange ervaring als Ambulance Verpleegkundige. Ons team is gespecialiseerd en bekwaam om hoog complexe, intensieve zorg te verlenen aan huis.

Onze zorgprofessionals werken samen met uw huisarts, doorverwijzend Medisch Specialist uit het ziekenhuis of andere zorgverleners. Onze Wijkverpleegkundigen kunnen u doorverwijzen naar een Medisch Specialist, indien dat noodzakelijk is. Samen met de cliënt beslissen wij wat de beste medische thuiszorg voor de cliënt is en werken daarbij samen met experts uit verschillende vakgebieden.\

De gespecialiseerde verpleegkundige verricht technisch verpleegkundige handelingen bij mensen thuis.

Onze verpleegkundigen kunnen worden ingeschakeld voor:

  • Kortdurende behandeling antibiotica, intraveneuze toediening van AB
  • Permanente toediening van pijnbestrijding. Bijvoorbeeld bij subcutane morfinepomp;
  • Infuustherapie. Bijvoorbeeld inbrengen en verplegen van een infuus;
  • Technische handelingen. Bijvoorbeeld een PICC-lijn, Porth-A-Cath systeem, centraal veneuze lijn, Duodopapomp, pegsonde;
  • Drainzorg: Gal en- leverdrainage systeem van een katheter;
  • Complexe wondzorg.

We spreken van complexe wondzorg indien de wond na 2 tot 3 weken niet genezen is. Als er sprake is van deze complexe wondzorg, roepen wij de specifieke kennis van onze wondverpleegkundige in. De wondverpleegkundige komt dan bij u thuis om de wond te verplegen.

Werkgebied

Het werkgebied geeft weer waar Prizorg momenteel thuiszorg biedt. 

Zorgaanvragen buiten dit gebied zijn bespreekbaar. 
Zorgaanvragen binnen ons werkgebied betekent niet gelijk een akkoord voor de betreffende zorg. Medebepalend is onze capaciteit (ruimte) en aard van zorg. 

Wilt u Specialistische zorg aanvragen? 

Bel dan naar:

"In de zorg is men heel goed in het nú oplossen van problemen die drie maanden ervóór hadden kunnen worden voorkomen. Als team zijn wij ons hiervan bewust, problemen voorkomen is onze kracht."
Ed van de Bijl
General Manager

Ben jij Verpleegkundige en wil jij ook aan de slag bij ons? Bekijk dan onze Werken bij pagina en kom ons team versterken!